Hva skjer med arven etter Dr. Tewolde fra Etiopia

Teshome Hunduma. Foto: NMBU

Etiopia spilte en sentral rolle når  Cartagena-protokollen ble utformet og implementert under FNs konvensjon om biologisk mangfold. Det er mange av oss som husker den fantastiske jobben Dr. Tewolde Berhan Gebre Egziabher spilte under disse forhandlingene sier Aina Bartmann, daglig leder i GMO-Nettverket.

Men er Etiopia med sin nye GMO-linje i ferd med å miste sin ledende rolle i Afrika på biodiversitetsområdet?  Eller vil andre land på kontinentet følge etter?

I en artikkel i den etiopiske avisen Addis Standard kritiserer Teshome Hunduma det han beskriver som et linjeskifte i etiopisk politikk på GMO-området. Teshome Hunduma har tidligere arbeidet med bønders rettigheter og bærekraftig landbruk i Utviklingsfondet gjennom en årrekke. Nå er Teshome Hunduma stipendiat i Noragric ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. I artikkelen beskriver Teshome hvordan den etiopiske regjeringen har endret kurs, og spør om Etiopia nå risikerer å miste sin ledende rolle på det afrikanske kontinent i spørsmål som gjelder biodiversitet.

Du kan lese artikkelen her:
https://addisstandard.com/commentary-ethiopias-acceptance-of-gmos-turns-decades-of-pan-african-environmental-leadership-on-its-head/