Velkommen til vårt arrangement under Arendalsuka
GMO i maten? Hva mener produsenter og forbrukere om muligheter og utfordringer med genmodifisering?
Og hvor langt er forskerne kommet i å genredigere husdyra våre?
Medvirkende :
- Aslak Bonde – møteleder
- Bjørn Gimming – leder, Norges Bondlag
- Krister Hoaas – fagsjef, Sjømat Norge
- Knut Lutnæs – seniorrådgiver, Coop Norge SA
- Eli Grindflek – forskningsdirektør, Topigs Norsvin
- Jacob Seilø Torgersen – seniorforsker, AquaGen
- Anne Irene Myhr – styreleder, GMO-nettverket
- Marte von Krogh – daglig leder, GMO-nettverket
Mer om bakgrunnen for møtet
Bolk 1:
Regjeringen har varslet at den vil utrede spørsmålet om å godkjenne en rekke GMO-er til bruk i husdyrfôr i Norge. Hva tenker representanter for oppdrettsnæringen og landbruket? Og hva mener forbrukere om dette spørsmålet?Bolk 2:
Nye metoder for genmodifisering, blant annet CRISPR, gir nye muligheter for å endre arvestoffet hos våre husdyr. Hvor langt er forskerne kommet? Og hvilke etiske grenser bør vi sette?
Hele programmet finner du her